OM ÅSE


Åse och Diana med Shetlands ponnyn Lola hösten 2004.

Djurintresse har hela tiden funnits hos Åse, som redan som liten samlade på myror och larver, innan första kaninen kom till familjen Rönnblom någon gång tidigt 1970-tal. Hästar och ridning var ett givet tonårs-intresse, som sitter i ännu.

Hundintresset föddes då första hunden Belinda kom till Åse 1981. Med allt från valpkurs och vidare genom lydnadskurser/tävlingar och utställningar blev Åse allt mer inbiten i hunderiet.

Åse är utbildad lydnadsinstruktör sedan 1996 och anser att alla hundar ska ha en grundläggande lydnad för att må bra i vårt samhälle. För vem trivs med en olydig hund? Och trivs inte ägaren med sin hund så trivs inte hunden heller.

I dagsläget har Åse 3 hundar. Intresset ligger mest åt det jaktliga hållet men utställningar och lydnadstävlingar är också kul.

En annan passion är SPEEDWAY och då givetvis Eskilstunalaget Smederna.

111
Diana med
Eirian Faustino "Frasse" (äg Nyby Torshälla ridklubb) B-ponny
Scarlet L "Tango" "Frsse" (äg Nyby Torshälla ridklubb) C-ponny
Tejas Pi-Yarin "Pi"(äg Sandra Eriksson) B-ponny

Diana är Åse och Peters dotter, född 2001. Hon har blivit "styrd" in på djur-spåret via Åses stora djur och naturintresse. Klappar allt med päls och tycker att ödlor är ganska kul. Rider och tävlar ponny i hoppning (LD, LC) och dressyr (LB) - en hel del ponnytävlingar har det blivit 2014.
Diana följer ibland med på hundutställningar och är mycket duktig på att visa hund. Men får hon välja så är det stallet och hästarna som gäller.


Diana o Demo (SEU(u)CH FINUCH LP1 Gunways Midsummer Nights Demetrius)
5a juniorhandling 10-13 år FKK Int Eckerö september 2013 .

<< Tillbaka

Sidan ändrad 2014-11-09